среда, 02. март 2016.

Kobilje mleko

Cesto smo pisali o lekovitosti pojedinih namirnica koje pripremamo i donosimo vama kao obroke za Vasa omiljena jela.
Ovoga puta smo se odlucili da opisemo i ukazemo na znacaj i kvalitet jednog napitka.
To je kobilje mleko.

Kobilje mleko kao eliksir zdravlja

Iako je danas vrlo malo ljudi upoznato sa kobiljim mlijekom ono nije novitet u ljudskoj upotrebi. Koristilo se dugo za poboljšanje zdravlja, lečenje ili lepotu.
Zato i ukazujemo na njegov znacaj.
Kobilje mleko jedinstven je prirodni proizvod. Izuzetno je bogato vitaminima A, B1, B2, B6, B12, C, K, E te mineralima – gvozdjem, kalcijumom, fosforom, kalijumom i drugim. Ima nizak udeo mlecne masti, te izuzetno visok udeo višestruko nezasićenih masnih kiselina od kojih se sintetisu omega 6 i omega 3 masne kiseline čija je vrijednost nezamenjiva za ljudski organizam. Visok stepen sirutkinih proteina povećava snabdevenost organizma esencijalnim aminokiselinama.
Udeo kazeina je puno manji od udela albumina i globulina, što ga čini lako probavljivim i lako se resorpsuje u krv. Peptidi koje kobilje mleko sadrži direktno se metabolisu i imaju umirujuće delovanje na nervni sistem.

Kobilje mleko je po sadržaju proteina, laktoze, masti... najpribliznije ljudskom.
I postoje neke indicije da je mleko odlicno za astmu.
U svakom slucaju,ovo mleko je steklo pravo da po svojoj lekovitosti i hraniljivosti zauzima sam vrh u kvalitetu namirnica.

Nema puno proizvodjaca ovog mleka koji se mogu pohvaliti konstantnoscu,kvalitetom i ozbiljnoscu.
Jedan od njih koji je za vrlo kratko vreme stekao mesto u samo vrhu je i

Konjicki klub Mirela

koji pored svih aktivnosti koje pruza,sto mozete videti na njihovoj facebook stranici, stize da se sa posebnom paznjom posveti proizvodnji ovog napitka.

Pozivom na br. 065 3 136 136 mozete saznati vise o ceni i samom mleku a samu isporuku po ceni kojoj nudi prozivodjac,mozete se osloniti na nas.
Nakon vaseg dogovora ,nas dostavljac se sutra biti kod vas.

Proizvodjac savetuje za one koji bi zeleli da vide sam proces i na mestu muže uzmu sveže mleko mogu doći u Konjicki klub Mirela,uz voznju fijakerom,besplatnu kafu ,uzeti svoje mleko.

Ponuda vazi za siri reon. Ne samo za Novi Beograd.

Нема коментара:

Постави коментар